mdv_9704portretten-27126f3b818dfb6987554001191b2f96

Docente
Karen Hemink, 1973, Haarlemmermeer
Afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Culturele en Maatschappelijke Vorming. Mind & Body Coaching via RME. Karen is al sinds jonge leeftijd veel bezig met beweging en dans.

Op zoek naar een tegenwicht voor haar mentaal veeleisende welzijnswerk komt ze terecht bij Tai Chi Chuan, waarin haar behoefte aan beweging gecombineerd kon worden met ontspanning en bewust ervaren. Karen wordt leerling bij de ITCCA in Amsterdam. Na een paar jaar intensief les beseft Karen dat Tai Chi Chuan niet alleen een hobby maar ook haar passie geworden is. Zij besluit dan ook om de opleiding tot leraar te gaan doen bij Martin Klett. Al sinds enkele jaren assisteert zij hem bij lessen en begeleidt oefenlessen. Begin 2005 verkrijgt ze de bevoegdheid tot het onderwijzen van de authentieke Yang-Stijl van de ITCCA. Momenteel geeft ze 3 dagdelen per week Tai Chi Chuan les in Haarlem.

Karen over Tai Chi Chuan: "Het oefenen is mijn rustmoment, een moment helemaal voor mijzelf. Het brengt me terug bij mijn essentie. Ik ervaar veel plezier en een soort subtiele uitdaging bij het verdiepen en nóg beter leren begrijpen van de bewegingen. En gezien mijn goede ervaring met ITCCA, zowel met de docenten, Meester Chu als met de Yang-Stijl, wil ik deze vorm van Tai Chi Chuan graag doorgeven aan anderen die geïnteresseerd zijn in beweging, ontspanning en bewustwording.

Karen is leerling van Martin Klett (ITCCA Nederland, Amsterdam) en van Meester Chu King-Hung (ITCCA Europa, Italië) waarbij zij lessen blijft volgen om zo de verdiepende principes van de originele Yang-Stijl verder te doorgronden.