Tai Chi Chuan
in de Hortus Haren
provincie Groningen

doorgang_in_muur.locatie-chinese-tuin-het-verborgen-rijk-van-ming-in-de-hortus-haren-groningen-b-90249ff5361e582b5b7a870654ab3edb

Start beginnerscursus authentieke Yang-stijl

Kennismakingsmiddag en proefles

Op zaterdag 23 april, organiseert ITCCA in samenwerking met de Hortus Haren een gratis proefles voor geïnteresseerden in de Chinese tuin.

Om 12.30 zal Martin Klett een proefles verzorgen. De proefles is gratis. Entree voor de Hortus bedraagt 5 euro. Voor de proefles verzoeken wij u zich op te geven middels een mailtje naar groningen@itcca.nl.

Aanvang cursus

Op 7 mei start een tweede beginnerscursus van 10 lessen op de zaterdag om 12.15. Voor deze cursus tot aan de zomervakantie, werken wij met een team van gekwalificeerde docenten waaronder Martin Klett, meesterleerling van Meester Chu King-hung. Naast hem bestaat het team uit Wendela van Popta, Rui Bandeira, Jan Willem Bot en Stefan Diderich.

paviljoen-aan-vijver-9d36a8d7af328b950d6b194cdbb1a0f0

Kosten

Het lesgeld voor de beginnerscursus van 10 lessen bedraagt 135 euro, inclusief 3 maanden ITCCA lidmaatschap a 5 euro. Daarbij wordt de cursisten een persoonlijk jaarabonnement Hortus Haren aangeboden.

Aanmelden

Voor de beginnerscursus graag per mail aanmelden bij Stefan Diderich op mailadres groningen@itcca.nl. Voor vragen kunt u ook bellen op 06-10597765.

Tai Chi Chuan

in de Chinese tuin

Net als voor Tai Chi Chuan vormt het Taoïsme een belangrijke bron voor de vormgeving van Chinese tuinen. Kort gezegd houdt Taoïsme in: Een worden met de natuur waardoor men vanzelf zal handelen volgens de sturende krachten van de natuur. De Chinese tuin is bedoelt als een plek waar men zich kan terug trekken om weer op krachten te komen of geconcentreerd te kunnen werken aan dat wat nodig is.

De tuin, in 1994 door de fameuze stadstuinarchitect van Shanghai Professor Le Wei Zhong gecreëerd, symboliseert het wezen van de natuur en de ordening van het universum. De bewegingen van Tai Chi Chuan zijn bedoelt als een serie van ontspannen bewegingen die in lijn zijn met de natuur van ons lichaam.

De rust in de tuin, de karakteristieke Chinese paviljoens en het fraaie pleintje bij de drakenmuur lenen zich zeer voor het beoefenen van Tai Chi. De diverse plekken in de landschapstuin doen denken aan de diversiteit van de training. Van meditatief tot geconcentreerde ademhalingsoefeningen en van precies bewegingsvormen tot partneroefeningen.

Leslocatie

Hortus Botanicus Haren
Kerklaan 34
9751 NN Haren