Cursussen Utrecht

Workshops worden gegeven in de School voor Tai Chi Chuan -Utrecht.
Er zijn workshops die open zijn voor iedereen en alleen voor ITCCA-leden.

Zwaarvorm leren of verdiepen

In de sierlijke zwaardvorm ontwikkelen we de Ji & de Chi en daarmee ook Jin: innerlijke kracht. 3-in-1.
Door het zwaard als verlengde van je arm te zien trainen we op een bewuste en natuurlijke manier om de chi meer naar buiten te projecteren.
Je Tai Chi vorm wordt er beter door; doordat je de energie meer naar buiten kunt projecteren is het goed voor je Pushing Hands-ervaring, én het is een mooie sierlijke vorm om te doen.
En last but not least, het voelt goed!

We gaan de zwaarvorm in 3 delen leren. Je hóeft je niet direct voor alle 3 in te schrijven; wil je eerst eens voelen, ervaren wat de zwaardvorm is, begin bij deel 1. Maar reserveer de data van 2 en 3 alvast in je agenda.

Ben je al bekend met de zwaardvorm, neem nu de tijd om je vorm te corrigeren/verdiepen. Doordat de bewegingen weer worden uitgelegd heb je nu meer tijd om de details in te vullen.

Data:
Deel 1: zaterdag 24 november
Deel 2: zaterdag 12 januari
Deel 3: zaterdag 16 februari

Tijden: 10:00 – 12:00 & 13:30 – 16:30 uur
Kosten: € 50,-- per cursus
Locatie: Utrecht
Docent: Nanda
Kennis: Tai Chi vorm (open voor alle leden van de Itcca-NL)

Deel 2 en deel 3 kun je alleen doen als je deel 1 gedaan hebt of al bekend bent met de zwaardvorm.

inschrijven

Oefenlessen Utrecht: tijdens de oefenlessen van dinsdag, donderdag en zondag kun je de zwaardvorm met medecursisten en/of assistent-leraar oefenen.
Als voorbeeld: op dinsdag/donderdag kun je bijv de gezondheidsoefeningen meedoen, dan de zwaardvorm oefenen en weer aansluiten bij deel 3 van de Tai Chi vorm. Of eerder uitstappen bij de Tai Chi vorm en de zwaardvorm oefenen. Wees flexibel, en probeer wat goed past voor jou en de groep. (Het is alleen maar uitnodigend als er meer getraind wordt in de vele manieren die we kennen tijdens de oefenlessen: pushing hands, tai chi vorm, meditatie, fighting vorm.)

mdv_6497victor-cb664d03a90dc07976ce10df34c2ee7a