_mdv5509nanda-b57f150ead88048c240a430597358f0d

Even 75 minuten iets heel anders

Hieronder volgt een summiere opsomming van de verschillende lessen die de school te bieden heeft. In de afzonderlijk pagina's tref je meer informatie aan.

Wekelijkse lessen
De school biedt wekelijkse lessen, van 75 minuten, waarin het stap voor stap aanleren van de Tai Chi-vorm centraal staat. Daarnaast zijn taoïstische gezondheidsoefeningen, staande Qi Gong en meditatie terugkerende onderdelen in de wekelijkse les.
Wanneer de Tai Chi-vorm geleerd is, volgt het verder onderzoeken van de bewegingen via de 6 innerlijke stappen, partneroefeningen en de vormen met wapens (zwaard, sabel).
De lessen worden gegeven in kleine groepen van gelijk niveau, waarbij veel aandacht is voor de individuele leerling.

Beginnerscursus
Deze duurt 10 lessen, je leert het begin van de vorm tot en met de houding "Zweep". Dit deel van de vorm omvat de vier basis technieken in de handen en je leert de basis houdingen. Tijdens de beginnerscursus leer je ook de taoïstische gezondheidsoefeningen, zelfmassage, Qi Gong en meditatie. (meer info bij Beginnen met Tai Chi )

Oefenlessen:
De oefenlessen, 3x per week, geven de cursisten de mogelijkheid om samen met anderen te oefenen en een gemiste cursusles in te halen.

Weekeindcursussen
Regelmatig worden er door een van de ITCCA-scholen zondagen of weekeinden georganiseerd om ofwel iets nieuws te leren of om een onderwerp te herhalen, te onderzoeken, te verdiepen. Zoals bijvoorbeeld vorm correctie van de verschillende delen of partner oefeningen zoals Pushing Hands en de Fighting Vorm.

Cursussen met Meester Chu:
Elk jaar tijdens het Paasweekeind komt Meester Chu naar Nederland en geeft in Amsterdam workshops voor alle niveaus - heel bijzonder !

Privé-lessen :
Als je een persoonlijke vraag of een grondige herhaling van een gedeelte uit de Tai Chi vorm wenst kun je een privéles nemen. Maar ook als je je wilt aansluiten bij een beginnerscursus of een paar lessen gemist hebt kan dit een uitkomst zijn om aan te sluiten.
Wanneer je agenda het niet toestaat om wekelijkse lessen te volgen is er ook de mogelijkheid om privelessen te volgen.

Workshops bij Bedrijven
Een introductie-workshop Tai Chi is mogelijk als:
● Opwarmer bedrijfsseminar / training of studiedag
● Cursuselement stresshantering / traumaverwerking
● Onderdeel bedrijfsuitje
● Management-building

De kosten:
beginnerscursus € 140, inclusief € 5 itcca lidmaatschap
gevorderden € 51,50 maandelijkse contributie
weekeinden afhankelijk van cursus
privéles € 55,-- per uur
workshop bedrijven: vraag vrijblijvend een offerte aan
jaarlijkse ITCCA-lidmaatschap € 31 (te betalen € 5 bij beginnerscursus, € 26 erna)