Tai Chi Chuan Taijiquan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Haarlemmermeer

School voor Tai Chi Chuan Haarlemmermeer is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl.

De originele Yang-stijl richt zich op 3 elementen;
de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.
Om de bewegingskunst Tai Chi goed kunnen beheersen moet je werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

Op deze site vind je informatie over de lessen die wij aanbieden. Regelmatig organiseren we gratis proeflessen. Deze bieden een kennismaking met Tai Chi Chuan en geven een goed beeld van de manier waarop les wordt gegeven in de school.

Lees hier verder als je meer wilt weten over "Wat is Tai Chi Chuan en waarom zou je het willen leren". Of meld je aan voor een proefles Tai Chi en ervaar het zelf door mee te doen.

itcca_haarlemmermeer37-7ecbd6f53a2509984548e7f7a55f508d
logo_itcca_black-a130c592e44fbfd1fc4f754a49f228a5

In alle ITCCA scholen wordt de volledige Yang-familiestijl (108) onderwezen volgens de leermethode die meester Chu King-hung samen met zijn leraar, meester Yang Shou-chung, ontwikkelde en tot op de dag van vandaag nog steeds verfijnt.

ITCCA Nederland wordt geleid door Martin Klett, meester-leerling en vertegenwoordiger van grootmeester Chu King-hung en tevens hoofddocent van de ITCCA school in Amsterdam. Martin bereidt de Nederlandse leraren in privélessen voor op hun jaarlijkse leraarsexamen bij meester Chu. Zie hier het Nederlands netwerk en het Europees netwerk van ITCCA-scholen.

Tai Chi Chuan uitproberen:

Er zijn weer proeflessen vanaf maandag 2 september 2024. Graag aanmelden als je mee wil doen.
Locatie: Gymzaal Bornholm. Adres Skagerrak 186, 2133 DW Hoofddorp.
Aanmelden proefles Tai Chi

Bij voldoende aanmeldingen kan er een beginnerscursus starten.
Aanmelden beginnerscursus Tai Chi

Lees meer over wat je kan verwachten in een (proef)les Tai Chi Chuan.

Meer informatie over de tarieven is hier te vinden: Tarieven overzicht

Meer informatie over de (proef)lestijden is hier te vinden: rooster

Over het zomerrooster vind je hier meer informatie: zomerrooster