team ITCCA Nijmegen e.o.

Jan Willem Bot

sardegna-2018-peng-a34c6e57ab7c1ce01f8afaa428177db7

In eerste instantie vond ik Tai Chi Chuan gewoon mooi om te zien. En ik had natuurlijk ook al wel gehoord dat het je 'iets' brengt... Tegenwoordig word ik chagrijnig als het er eens een dagje bij inschiet; blijkbaar wenst mijn systeem dit onderhoud!

Ooit dacht ik Tai Chi Chuan te kunnen leren vanaf een video, ´t ziet er immers eenvoudig uit. Maar dat werkte als een schriftelijke cursus tennis. Een taichi-leraar die ik - hopend op correcties - m'n zelf geleerde kunstje toonde, herkende de onverkorte originele Yangstijl en verwees me naar de ITCCA.

hortus-lotus-kick-zoom-dd8042352b0f41b789677dbc21869b0f

Sindsdien (2002) volg ik daar privéles van Martin Klett; hij vertegenwoordigt grootmeester Chu King-hung in Nederland en leerde me de vorm opnieuw... en toen was het ineens geen kunstje meer!

Vanaf mijn 1e jaarlijks terugkerend leraarexamen (2004) bij meester Chu geef ik de vorm door volgens de stapsgewijze leermethode van de ITCCA. Sindsdien leer ik de verdiepende principes van de originele Yangstijl bij grootmeester Chu King-hung en zijn meester-leerlingen Martin Klett (Amsterdam) en Andreas Heyden (Köln). Verbazingwekkend, confronterend, grensverleggend en zeer de moeite waard om te verspreiden! Ik heb de leeropdracht voor Nijmegen en omstreken.

Jani Roland Holst

hortus-jani-singlewhip-6651e7fed7493f94f1a0a2b94265bd0a

Mijn hele leven al heb ik een fascinatie met Oosterse filosofie en vechtkunst. In 2009 kwam ik in contact met Jan Willem Bot en heb ik bij hem les genomen in de originele Yang stijl Tai Chi Chuan. Al snel wist ik; dit is het voor mij. Tai Chi Chuan brengt het fysieke, mentale en spirituele tezamen en de originele Yang stijl die wordt onderwezen binnen de ITCCA ligt dicht bij de bron en de traditie die door meester Chu aan ons wordt doorgegeven.
In 2012 heb ik mijn eigen training geïntensiveerd door te gaan assisteren bij de diverse groepen die Jan Willem traint, in combinatie met lessen bij Martin Klett. Voor mij is het een niet weg te denken onderdeel van mijn dag geworden en een belangrijk element in het behouden van de balans in mijn leven.
Het eerste jaarlijkse examen bij Meester Chu in 2017 was de start van een volgende fase in mijn training waarbij ik, naast mijn eigen verdere training, nu ook mijn enthousiasme, kennis en ervaring met Tai Chi mag gaan overbrengen op anderen.
Dit doe ik als leraar aan de school voor Tai Chi Chuan van Jan Willem waar ik mij inzet voor de verdere groei van de ITCCA school in Nijmegen en omgeving. Vanaf 2019 verzorg ik onze Tai Chi lessen in Malden.

Assistenten

Tijdens de lessen voor beginnende leerlingen wordt geassisteerd door gevorderde leerlingen, herkenbaar aan hun oplettendheid, hun hulpvaardigheid en hun glimlach.