team Nijmegen

Jan Willem Bot

sardegna-2018-peng-3304e3964c630e7882bfb022e96b5eba

In eerste instantie vond ik Tai Chi Chuan gewoon mooi om te zien. En ik had natuurlijk ook al wel gehoord dat het je 'iets' brengt... Tegenwoordig word ik chagrijnig als het er eens een dagje bij inschiet; blijkbaar wenst mijn systeem dit onderhoud!

Ooit dacht ik Tai Chi Chuan te kunnen leren vanaf een video, ´t ziet er immers eenvoudig uit. Maar dat werkte als een schriftelijke cursus tennis. Een taichi-leraar die ik - hopend op correcties - m'n zelf geleerde kunstje toonde, herkende de onverkorte originele Yangstijl en verwees me naar de ITCCA.

sardegna-2018-snake-9a992d207bc8362d05b22f1cb85c8d04

Sindsdien (2002) volg ik daar privéles van Martin Klett; hij vertegenwoordigt meester Chu, King-hung in Nederland en leerde me de vorm opnieuw... en toen was het ineens geen kunstje meer!

Vanaf mijn 1e jaarlijks terugkerend leraarexamen (2004) bij meester Chu geef ik de vorm door volgens de stapsgewijze leermethode van de ITCCA. Sindsdien leer ik de verdiepende principes van de originele Yangstijl bij Martin Klett en meester Chu. Verbazingwekkend, confronterend, grensverleggend en zeer de moeite waard om te verspreiden! Ik heb de leeropdracht voor Nijmegen e.o.

Jani Roland Holst

Mijn hele leven heb ik al een fascinatie gehad met Oosterse filosofie en vechtkunst. Toen ik in 2009 in contact kwam met Jan Willem Bot, heb ik aan deze fascinatie invulling gegeven door bij Jan Willem les te nemen in de originele Yang stijl Tai Chi Chuan. Al snel wist ik; dit is het voor mij. Tai Chi Chuan brengt het fysieke, mentale en spirituele tezamen en de originele Yang stijl die wordt onderwezen binnen de ITCCA ligt dicht bij de bron en de traditie die door meester Chu aan ons wordt doorgegeven.

In 2012 heb ik mijn eigen training geïntensiveerd door te gaan assisteren bij de diverse groepen die Jan Willem traint, in combinatie met lessen bij Martin Klett. Voor mij is het een niet weg te denken onderdeel van mijn dag geworden en een belangrijk element in het behouden van de balans in mijn leven.

Het eerste jaarlijkse examen bij Meester Chu in 2017 was de start van een volgende fase in mijn training waarbij ik, naast mijn eigen verdere ontwikkeling, nu ook mijn enthousiasme, kennis en ervaring met Tai Chi mag gaan overbrengen op anderen.

Dit wil ik doen als leraar aan de school voor Tai Chi Chuan van Jan Willem waar ik mij zal inzetten voor de verdere uitbouw en ontwikkeling van de ITCCA school in Nijmegen.

Assistenten

Tijdens de lessen voor beginnende leerlingen wordt geassisteerd door gevorderde leerlingen, herkenbaar aan hun oplettendheid, hun hulpvaardigheid en hun glimlach.