Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Nijmegen

School voor Tai Chi Chuan Jan Willem Bot is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) en doceert de volledige Yang-familiestijl (108). We volgen de leermethode die meester Chu, King-hung samen met zijn leraar, meester Yang, Shou-chung, voor de ITCCA ontwikkelde en nog steeds verfijnt. Geïnteresseerden kunnen in proeflessen kennismaken met Tai Chi Chuan, de school, hun mede-studenten, de leraren en hun manier van lesgeven.

De leslocatie, de Sporthal van het Dominicus College in Nijmegen, biedt de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te trainen.

Meerdere keren per jaar kunnen de leerlingen aan de Nijmeegse school deelnemen aan speciale lesweekenden (bijvoorbeeld de zwaardvorm) die door ITCCA Nederland worden georganiseerd voor alle leden. Daarnaast geeft Martin Klett, meester-leerling en vertegenwoordiger van meester Chu in Nederland, met regelmaat gastlessen in Nijmegen. Alle leden kunnen zich inschrijven voor de cursussen van meester Chu; hij bezoekt alle even jaren met Pinksteren de school in Amsterdam. Een uitgelezen kans voor alle leden om boven haar/zijn eigen niveau uitgetild te worden!

Aanvullend op dit brede lesaanbod verzorgt ITCCA Nijmegen de wekelijkse lessen in Qigong en Tai Chi Chuan op het Radboud Sportcentrum.

Voorjaar 2018

KONINGSDAG EN WERELD TAI CHI- & QIGONG DAG 2019

Op zaterdag 27 april 2019 is het zowel Koningsdag alsook World Tai Chi- & Qigong Day. Om 10:00 uur lokale tijd treden overal ter wereld tai chi scholen naar buiten om iedereen kennis te laten maken met Tai Chi Chuan. Zo trekt er die dag een golf van Happy Qi over de wereld; omstanders zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! ITCCA Nijmegen doet mee, lees hier later waar je ons vindt.

PROEFLESSEN

Er is op dit moment geen proefles gepland; schrijf je in voor de wachtlijst, dan mail ik je zodra er weer gelegenheid is om te proberen of Tai Chi Chuan iets voor jou is:

wachtlijst

VERKORT DE WACHTTIJD

Zin om te taichiën maar biedt ons rooster geen tijdstip dat jou schikt? Binnenkort ontstaat er gelegenheid op:
dinsdag (17:15),
woensdag (18:30),
donderdag (21:00),
vrijdag (19:00).
Geef me door welk (evt. ander) moment jouw voorkeur heeft, ik houd er graag rekening mee!

voorkeur doorgeven

15-18-JARIGEN

Jaren van trainen en lesgeven hebben me bevestigd dat Tai Chi écht een veelzijdig effect heeft op de mentale en fysieke vitaliteit van haar beoefenaars. Vanuit die ervaring start ik een speciaal project voor en met 15-18 jarigen. Interesse?

lees meer

Zomermaanden 2018

GRATIS OPEN LESSEN

Om de traditie voort te zetten:
met ingang van zondag 17 juni 2018 zijn er weer de gratis open lessen in het Goffertpark op zondagochtend om 10:00 uur. De lessen lopen door tot en met augustus. Je vindt ons dan op de grote weide van het Goffertpark, ter hoogte van de kinderboerderij.
DOE MEE EN ZEGT HET VOORT!

BEGINNERSCURSUS

Op dinsdag 15 mei (18:30 uur) start er weer een nieuwe beginnersgroep. Schrijf je in als je nog vóór de zomervakantie met Tai Chi Chuan wilt beginnen:

inschrijven