Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Nijmegen

School voor Tai Chi Chuan Jan Willem Bot is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) en doceert de volledige Yang-familiestijl (108). We volgen de leermethode die meester Chu, King-hung samen met zijn leraar, meester Yang, Shou-chung, voor de ITCCA ontwikkelde en nog steeds verfijnt. Geïnteresseerden kunnen in proeflessen kennismaken met Tai Chi Chuan, de school, hun mede-studenten, de leraren en hun manier van lesgeven.

De leslocatie, de Sporthal van het Dominicus College in Nijmegen, biedt de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te trainen.

Meerdere keren per jaar kunnen de leerlingen aan de Nijmeegse school deelnemen aan speciale lesweekenden (bijvoorbeeld de zwaardvorm) die door ITCCA Nederland worden georganiseerd voor alle leden. Daarnaast geeft Martin Klett, meester-leerling en vertegenwoordiger van meester Chu in Nederland, met regelmaat gastlessen in Nijmegen. Alle leden kunnen zich inschrijven voor de cursussen van meester Chu; hij bezoekt alle even jaren met Pinksteren de school in Amsterdam. Een uitgelezen kans voor alle leden om boven haar/zijn eigen niveau uitgetild te worden!

Aanvullend op dit brede lesaanbod verzorgt ITCCA Nijmegen de wekelijkse lessen in Qigong en Tai Chi Chuan op het Radboud Sportcentrum.

Voorjaar 2018

WERELD TAI CHI EN QIGONG DAG 2018

Op zaterdag 28 april 2018 is het World Tai Chi & Qigong Day. Om 10:00 uur lokale tijd treden overal ter wereld tai chi scholen naar buiten om iedereen kennis te laten maken met Tai Chi Chuan. Zo trekt er die dag een golf van Happy Qi over de wereld; omstanders zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! Je vindt ITCCA Nijmegen op de Van Schaeck Mathonsingel, uiteinde Keizer Karelplein. Be there!!

PROEFLESSEN

Zin om te proberen of Tai Chi Chuan iets voor jou is? Schrijf je in voor een gratis proefles op dinsdag 1 & 8 mei (18:30 uur):

inschrijven

VERKORT DE WACHTTIJD

Zin om te taichiën maar biedt ons rooster geen tijdstip dat jou schikt? Binnenkort ontstaat er gelegenheid op:
dinsdag (17:15),
woensdag (18:30),
donderdag (21:00),
vrijdag (19:00).
Geef me door welk (evt. ander) moment jouw voorkeur heeft, ik houd er graag rekening mee!

voorkeur doorgeven

15-18-JARIGEN

Jaren van trainen en lesgeven hebben me bevestigd dat Tai Chi écht een veelzijdig effect heeft op de mentale en fysieke vitaliteit van haar beoefenaars. Vanuit die ervaring start ik een speciaal project voor en met 15-18 jarigen. Interesse?

lees meer

Zomermaanden 2018

GRATIS OPEN LESSEN

Om de traditie voort te zetten: ook komende zomermaanden zijn er weer de gratis open lessen in het Goffertpark, zondagochtend om 10:00 uur. Exacte data volgen.

BEGINNERSCURSUS

Beginnersgroepen op
dinsdag (18:30) en
zaterdag (10:30).
De groepen zijn gestart en vol. Doe je een volgende keer mee?

wachtlijst