Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Nijmegen

School voor Tai Chi Chuan Jan Willem Bot is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) en doceert de volledige Yang-familiestijl (108). We volgen de leermethode die meester Chu, King-hung samen met zijn leraar, meester Yang, Shou-chung, voor de ITCCA ontwikkelde en nog steeds verfijnt. Geïnteresseerden kunnen in proeflessen kennismaken met Tai Chi Chuan, de school, hun mede-studenten, de leraren en hun manier van lesgeven.

De leslocatie, de Sporthal van het Dominicus College in Nijmegen, biedt de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te trainen.

Meerdere keren per jaar kunnen de leerlingen aan de Nijmeegse school deelnemen aan speciale lesweekenden (bijvoorbeeld de zwaardvorm) die door ITCCA Nederland worden georganiseerd voor alle leden. Daarnaast geeft Martin Klett, meester-leerling en vertegenwoordiger van meester Chu in Nederland, met regelmaat gastlessen in Nijmegen. Alle leden kunnen zich inschrijven voor de cursussen van meester Chu; hij bezoekt alle even jaren met Pinksteren de school in Amsterdam. Een uitgelezen kans voor alle leden om boven haar/zijn eigen niveau uitgetild te worden!

Aanvullend op dit brede lesaanbod verzorgt ITCCA Nijmegen de wekelijkse lessen in Qigong en Tai Chi Chuan op het Radboud Sportcentrum.

Zomermaanden 2018

GRATIS OPEN LESSEN

Vanaf zondag 17 juni 2018 gratis open lessen in het Goffertpark, elke zondag om 10:00 uur, t/m augustus, op de grote weide, ter hoogte van de kinderboerderij.
DOE MEE EN ZEGT HET VOORT!

PROEFLESSEN

Er zijn gratis proeflessen Tai Chi Chuan op dinsdag 21 augustus (6:45) en op woensdag 22 augustus 2018 (18:30)

inschrijven

BEGINNERSCURSUS

Er starten beginners-cursussen op dinsdag 28 augustus (6:45) en op woensdag 29 augustus 2018 (18:30)

aanmelden

Voorjaar 2019

KONINGSDAG EN WERELD TAI CHI- & QIGONG DAG 2019

Op zaterdag 27 april 2019 is het zowel Koningsdag alsook World Tai Chi- & Qigong Day. Om 10:00 uur lokale tijd treden overal ter wereld tai chi scholen naar buiten om iedereen kennis te laten maken met Tai Chi Chuan. Zo trekt er die dag een golf van Happy Qi over de wereld; omstanders zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! ITCCA Nijmegen doet mee, lees hier later waar je ons vindt.

QIGONG LESSEN

NIEUW!!
Vanaf vrijdag 24 augustus 2018 elke vrijdag QiGong lessen van 19:00 tot 20:00 uur.

lees meer

TAI CHI CHUAN VOOR VROEGE VOGELS

NIEUW!!
Begin je (werk-)dag fit en energiek bij de vroege vogels op dinsdag van 6:45 tot 8:00

lees meer

15-18-JARIGEN

Langdurig beoefenen van Tai Chi Chuan heeft me bevestigd dat dit écht een positief effect heeft op m'n mentale en fysieke vitaliteit. Uit die ervaring start ik een project met 15-18 jarigen. Interesse?

lees meer

VERKORT JE WACHTTIJD

Wil je taichiën maar biedt het rooster geen tijdstip dat jou schikt? Geef het moment van je voorkeur door, ik houd er graag rekening mee!

voorkeur doorgeven

2019

ITCCA Nijmegen bestaat 15 jaar!

In april 2019 viert ITCCA Nijmegen haar 15-jarig jubileum! In heel 2019 zullen je ons regelmatig - gepland of als verrassing - tegenkomen in en om Nijmegen om je kennis te laten maken met tai chi chuan. Volg deze website voor het laatste nieuws.