Beginnerscursus

Na de proefles kan je je inschrjven voor een beginnerscursus. Deze duurt 10 lessen en centraal staat het stap voor stap leren van de bewegingen van de Tai Chi-vorm. Verder wordt kennis gemaakt met fundamentele oefeningen van Tai Chi zoals de taoïstische gezondheidsoefeningen, staande qigong, en meditatie.

In de eerste tien lessen leer je diverse gezondheidsoefeningen die voorbereiden op de vorm en voor een wakker maar ontspannen gevoel zorgen. Daarnaast leer je het begin van de vorm tot en met de houding "Zweep". Dit deel van de vorm omvat de vier basis technieken in de handen en leert de basis houdingen.

Door het begin van de vorm meerdere keren te herhalen in de vier windrichtingen kan de deelnemer al snel de bewegingen zelf trainen en prettige werking van de vloeiende bewegingen ervaren.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de correctheid van de houdingen door het testen van posities op stevigheid en stabiliteit. De tests geven de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het verschil is tussen sterk zijn vanuit spierkracht en sterk zijn vanuit een ontspannen en open houding.

2024
Nieuwe cursussen starten als zich voldoende mensen hebben ingeschreven. De lessen zijn voorlopig gepland op woensdagavond en vrijdagmiddag. Omdat het nieuwe klassen zijn, kan het tijdstip nog wijzigen.
Stuur een mailtje naar Roel Post (taichichuanridderkerk@gmail.com) en zodra de data bekend zijn word je geïnformeerd.
Beginnerscursus 130,- euro, inclusief 3 maanden lidmaatschap ITCCA a 5,- euro.
Vervolgcursus 53,- euro per maand.
Jaarlijks lidmaatschap ITCCA 31,- euro.