roel-het-kind-bidt-4085c8df14f51ef50143010b95d05cec

Roel Post

Rond 2004 kwam ik via Yawara Jiu Jitsu in aanraking met TaiChi Chuan, waar ik een deel van de vorm leerde als ondersteuning van dit type Martial Arts. Toen mijn docent naar Groningen verhuisde was ik genoodzaakt hiermee te stoppen, maar miste de TaiChi. De ITCCA sloot het beste aan bij de TaiChi benadering die ik gewend was, waarop ik in 2006 startte onder begeleiding van mijn leraar Stefan Diderich (ITCCA Rotterdam). Naast de lessen van Stefan nam ik deel aan workshops van Martin Klett (ITCCA Amsterdam) en later ook van master Chu King. Ik ben nog steeds verwonderd over de mate waarin TaiChi mij fysiek en mentaal in balans brengt en de verdieping die ik iedere keer weer ontdek. Je raakt nooit uitgeleerd, wat mij enorm aanspreekt. Het ITCCA geeft mij een unieke kans om dit met anderen te kunnen delen.

Mede omdat ik als docent Nederlands veel ervaring had in het onderwijs en TaiChi een onmisbaar onderdeel van mijn leven was geworden, vroeg Stefan mij rond 2015 of ik ook in TaiChi wilde gaan lesgeven. Inmiddels heb ik na gedegen examen training door Martin Klett en Stefan Diderich mijn examens afgelegd bij master Chu King en ben ik nu bezig met de voorbereiding op het vijfde examen (Chi-vorm).

In 2019 ben ik van Rotterdam verhuisd naar Ridderkerk; ik heb daar een woning betrokken waar ik mijn eigen school kon huisvesten in een grote loods in de tuin. Na ruim twee jaar verbouwen zijn het huis èn de TaiChi-ruimte in de loods klaar en ben ik begin april 2022 gestart met de lessen.