Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van Meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen, op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

In het nieuwe seizoen worden weer proeflessen aangeboden. Graag per mail aanmelden op rotterdam@itcca.nl of neem telefonisch contact op: 06 10597765.

Portugal retraite najaar 2022.
Nog enkele plaatsen vrij voor de retraite in week. Meer info

Floriade 2022
Dit jaar organiseert ITCCA Nederland demonstraties en proeflessen op de Florida in Almere.
Een bijzondere gelegenheid om eens Tai chi uit te proberen. Meer info

matthea-5910-0420dc7c873dd3e18d690cf7f3ca1584

Nieuwe cursussen starten vanaf september, gratis proefles

Een goede gelegenheid om kennis te maken met Tai chi en de manier waarop dit wordt onderwezen binnen de ITCCA. Dinsdag 23 en 30 augustus om 19.30; woensdag 24 en 31 augustus om 11.00. Bij interesse in een gratis proefles graag per mail contact opnemen. rotterdam@itcca.nl. Aansluitend starten op deze tijdstippen beginnerscursussen.

logo_itcca_black_smaller-e1f1475b38d7223fd4dc413c1cdc9144

De originele Yang-stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderwezen en neemt in zijn geheel ruim een jaar in beslag om te leren. Na het voltooien van de vorm volgen vormverdieping aan de hand van de zes innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands en fighting vorm) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Tai chi schoenen

De nieuwe tai chi schoenen zijn binnen. Het mooie lederen model geïnspireerd op de traditionele tai chi stijl en de moderne barefoot shoes kun je passen in de school. Informeer naar de promocode.

Naar de winkel