Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van Meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen, op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

Voor leden zijn er online lessen georganiseerd. Sinds de versoepelingen voor buitensport worden de lessen buiten hervat, in kleine groepen, op gepaste afstand. Het voornemen is om ook proeflessen buiten aan te bieden, in kleine groepen.
Oud leden en mensen die met Tai chi willen beginnen zijn welkom om in overleg mee te trainen bij de oefenlessen. Informeer naar de mogelijkheden.

Vanaf 20 mei verwacht ik weer proeflessen aan te kunnen bieden. Heb je interesse om eens vrijblijvend kennis te maken, dan kun je alvast een berichtje sturen zodat ik je op de hoogte kan houden van het aanbod deze zomer. Proeflessen zullen gepland worden voor eind mei/begin juni met aansluitend beginnerscursussen. Graag per mail aanmelden op rotterdam@itcca.nl of neem telefonisch contact op: 06 10597765.

matthea-5910-ce15f815b251c3b933cf3903c209274e

Proeflessen na 20 mei

Een goede gelegenheid om kennis te maken met Tai chi en de manier waarop dit wordt onderwezen binnen de ITCCA. Je bent van harte welkom om een les vrijblijvend deel te nemen. Graag aanmelden per mail op rotterdam@itcca.nl. Data volgen nog.

logo_itcca_black_smaller-ae97a958906e5326f2eeaa5e7ca5e6e6

De originele Yang-stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderwezen en neemt in zijn geheel ruim een jaar in beslag om te leren. Na het voltooien van de vorm volgen vormverdieping aan de hand van de zes innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands en fighting vorm) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).