matthea-6029-6fa5924a394c68f8c10cce70211ae3a6

Stefan Diderich

De vloeiende bewegingen van de Tai Chi vorm en de beheersing van het eigen lichaam waren de twee dingen die mij het meest aanspraken toen ik voor het eerst met Tai Chi kennis maakte. Ik realiseerde me dat deze oefening een manier was te ontspannen en op die manier gemakkelijker om te gaan met dagelijkse stress. Later merkte ik dat ook mijn mentale weerbaarheid groter werd.

Sinds begin 2002 ben ik leerling bij Martin Klett, de hoofdinstructeur van ITCCA Nederland. Zijn enthousiasme voor de originele Yang-stijl inspireerde mij om de vorm grondig te leren. Sinds mijn eerste jaarlijkse examen bij Meester Chu begin 2005 heb ik regelmatig lesgegeven binnen de school van Martin. In 2006 ben ik mijn eigen school gestart.

Naast het lesgeven aan de diverse groepen in de school volg ik zelf ook nog veel lessen. Zo zijn er de privelessen bij Martin Klett ter voorbereiding op het jaarlijks examen en diverse workshops bij Martin in Amsterdam, bij Andreas Heyden in Keulen. Meester Chu bezoekt regelmatig de verschillende scholen in Europa om zijn kennis van Tai Chi Chuan te delen. Aan deze workshops neem ik jaarlijks deel.