De lessen in de school

In de lessen staat het stap voor stap aanleren van de bewegingen van de TaiChi-vorm centraal. Daarnaast zijn staande qigong, taoïstische massage, meditatie en fundamentele oefeningen. Als je de vorm geleerd hebt volgen de verdiepende stappen, partneroefeningen en wapenvormen.

De lessen
De lessen worden in kleine groepen gegeven van ongeveer gelijk niveau, met persoonlijke aandacht. Een les duurt 75 minuten.

Kennismakingsles of Proefles
Als je nieuwsgierig bent naar Tai Chi en je wilt het wel eens ervaren kun je een proefles doen. Die worden van tijd tot tijd aangeboden en gaan door bij voldoende aanmeldingen.
Hier wordt iets verteld over tai chi en maak je kennis met de basisoefeningen en leer je de allereerste bewegingen van de vorm. Meestal volgt een beginnerscursus.

Beginnerscursus
In de beginnerscursus leer je in 10 lessen stap voor stap de vorm tot 'de zweep'. Hier geldt ook weer: bij voldoende aanmeldingen.

Gevorderden lessen
Na de beginnerscursus ben je gevorderde leerling. Je gaat door met de verdere vorm te leren. Dat kan een jaar of twee duren.
Tijdens de gevorderden-lessen wordt ook begonnen met partneroefeningen.

Gezondheidsoefeningen, Qigong om je dag soepel te vervolgen
Op woensdagavond is er een half uur Qigong. Je leert geen Tai Chi, wel de voorbereidende oefeningen. Je wordt er soepel van.
Hiervoor hoef je niet lid te zijn van de ITCCA. Hier kan je je op ieder moment voor aanmelden.

Cursussen met een bepaald thema
In de verschillende scholen worden, meestal in weekenden, losse cursussen gegeven met een bepaald thema. Alle leden van de ITCCA kunnen meedoen in overleg met je leraar.(vanwege het niveau)

Oefenlessen
In Noord zijn geen oefenlessen maar iedereen is vrij om de oefenlessen in het centrum of in één van de andere ITCCA-scholen te volgen.

Cursussen met Meester Chu
Eens in de twee jaar tijdens het Paasweekeind komt Meester Chu naar Amsterdam en geeft workshops voor alle niveaus, een bijzondere en inspirerende ervaring !

Privéles
Om bepaalde redenen, bijvoorbeeld omdat je een speciale vraag hebt, kun je een privéles willen doen. Je wil instromen in een lopende beginnerscursus of je hebt behoefte aan iets herhalen, dan kan je een privé les aanvragen.

Kosten
Proefles: gratis.
Beginnerscursus: €141.00 (€6.00 lidmaatschap ITCCA voor 10 weken + €136,00 lesgeld), als je doorgaat betaal je €25,00 (de rest van het lidmaatschap) voor de rest van het jaar.
Gevorderden lessen: €42,00 per maand
Lidmaatschap €31,00 per jaar. (Alleen leden van ITCCA kunnen deelnemen aan de lessen.)
De cursussen bij Meester Chu en in de weekenden hebben hun eigen prijs.
Privéles €50,00 per les.
Qigonglessen in de Evenaar: strippenkaart 6 lessen €17.50, geldig gedurende 12 weken.

tosc.lesa484-765070bcb0e308e303b8aa68225ef5e6