Nieuws

In verband met COVID-19 is de school fysiek niet toegankelijk maar worden de lessen van ITCCA Maastricht online via video conferentie. Alle leerlingen hebben inmiddels een persoonlijke link voor deelname ontvangen. De lessen worden live via video uitgezonden en ook is er gelegenheid om vragen te stellen en medeleerlingen virtueel te ontmoeten.

De indeling van de groepen is aangepast. Wil je graag deelnemen in een andere groep kan dat in principe. Stuur me in dat geval een berichtje. Je hoeft je camera niet te delen als je niet wilt.

Het lesrooster is voorlopig aangepast: Aangepast Lesrooster

Aanvullende pagina's speciaal voor leerlingen: Ledenpagina's

Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA aktief in Maastricht! Inmiddels verhuisd naar een nieuwe geheel eigen ruimte op de Frankenstraat 120, 6224 GS, Nabij de Groene Loper, dicht bij het centraal station (uitgang Meerssenerweg, 7 minuten lopen). Kom je met de auto, je kunt gratis parkeren in de buurt, of tegen een gereduceerd tarief voor de deur.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond, sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_2652-fa3d922cbd4718cd740a6008edfd9dbc

Qigong Lessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?,

Doorlopend Instappen
Dinsdagochtend om 10:00 uur
Woensdagmiddag om 17:00 uur

Eerste les is gratis proefles. Lessen duren 60 minuten. Schrijf je in dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Qigong
logo_black-01d348e99467bd468453f7dac85e6cdf

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Alle Lessen Online Hervat

Tot 28 april is van overheidswege ivm COVID-19 de sportschool fysiek niet toegankelijk.

Tot die tijd zijn de lessen online te volgen via video conferentie en ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen of je medeleerlingen virtueel te ontmoeten.

Heb je nog een email ontvangen, stuur me dan een bericht!

Reguliere Cursussen

Op maandag-, dinsdag en woensdagavond, evenals de woensdagochtend worden er reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend van 9:30 tot 12 uur en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht

Qigong Lessen

Nieuw is de doorlopende cursus Qigong die 10 maart a.s. van start gaat. Doel is werken aan een vitaal lichaam en een opstapmogelijkheid om te beginnen met Tai Chi Chuan. Lees meer
Qigong Lessen

Maart 2020

Nieuw: Qigong Lessen

Bij voldoende aanmeldingen start een nieuwe cursussen in maart op de dinsdag ochtend van 10:00 tot 11:00 u en op de woensdag namiddag van 17:00 tot 18:00 u.

Ben je ook geïnteresseerd?, schrijf je dan in. Instappen kan doorlopend.

Inschrijven Qigong Lessen

April 2020

Proeflessen Tai Chi Chuan

De eerst volgende proeflessen voor de beginnerscursus Tai Chi Chuan zijn in april 2020. Voor nu is de beginnerscursus gepland op een woensdagavond 18:15 uur.

Je kunt je nu al voorinschrijven, houd ik je op de hoogte wanneer de proefles gaat plaats vinden.

Inschrijven Proefles