Nieuws

In verband met COVID-19 is de school fysiek beperkt weer toegankelijk. Toch worden de lessen van ITCCA Maastricht zo veel mogelijk buiten en online via video conferentie gegeven. Lukt dat niet vanwege slecht weer bijv. gaan we in kleine groepen binnen verder. Alle leerlingen hebben een persoonlijke link voor online deelname ontvangen.

De indeling van de groepen is aangepast. Wil je graag deelnemen in een andere groep kan dat in principe. Stuur me in dat geval een berichtje. Je hoeft je camera niet te delen als je niet wilt. Het Thee kwartiertje is voor nu opgeschort.

Het lesrooster is vernieuwd: Lesrooster

Aanvullende pagina's speciaal voor leerlingen: Ledenpagina's

Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA aktief in Maastricht! Inmiddels verhuisd naar een nieuwe geheel eigen ruimte op de Frankenstraat 120, 6224 GS, Nabij de Groene Loper, dicht bij het centraal station (uitgang Meerssenerweg, 7 minuten lopen). Kom je met de auto, je kunt gratis parkeren in de buurt, of tegen een gereduceerd tarief voor de deur.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond, sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_2652-fa3d922cbd4718cd740a6008edfd9dbc

Proeflessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?,

Proeflessen
Dinsdag 6 oktober
om 18:30 uur

Proeflessen zijn gratis en duren 60 minuten. Schrijf je in dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Proefles
logo_black-01d348e99467bd468453f7dac85e6cdf

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Alle Lessen (buiten) Hervat

Sinds 1 juli zijn van overheidswege ivm COVID-19 de sportschool fysiek weer toegankelijk, zo ook hier.

De lessen worden desondanks zo veel mogelijk buiten georganiseerd en zijn tevens online te volgen via video conferentie.

Heb je nog een link via email ontvangen, stuur me dan een bericht!

Reguliere Cursussen

Op maandag-, dinsdag en woensdagavond, evenals de woensdagochtend worden er reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend van 9:30 tot 12:30 uur en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht

Sept 2020

Proeflessen Tai Chi Chuan

De eerst volgende proeflessen voor de beginnerscursus Tai Chi Chuan zijn op maandag 21 september 2020. Voor nu is de beginnerscursus gepland te starten eind september bij voldoende inschrijvingen.

Inschrijven Proefles