Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA aktief in Maastricht! Aanstonds verhuizen wij naar een nieuwe geheel eigen ruimte op de Frankenstraat 120, 6224 GS, Nabij de Groene Loper, dicht bij het centraal station (uitgang Meerssenerweg, 7 minuten lopen). Kom je met de auto, je kunt gratis parkeren in de buurt, of tegen een gereduceerd tarief voor de deur.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond, sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_2609-b9504e1efc878088a823163b9e908736

Proeflessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?,

Nieuwe Proeflessen in 2020
Dinsdag ochtend 14 januari om 10:00 uur
Dinsdag avond 14 januari om 18:30 uur vol

Schrijf je in voor een gratis proefles dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Proefles
logo_black-e5f5fcf38940a1531e8e952f941b3a74

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Reguliere Cursussen

Op maandag-, dinsdag en woensdagavond, evenals de woensdagochtend worden er reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend van 10 tot 12 uur en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht

Januari 2020

Verhuizing

In januari 2020 opent de school op een nieuwe locatie: Frankenstraat 120, 6224 GS Maastricht.

Parkeren kan voor de deur, tegen gering tarief, of gratis vlakbij in de buurt. De nieuwe ruimte is ook op korte loopafstand van het centraal station.

Februari 2020

Nieuwe Beginnerscursus

Bij voldoende aanmeldingen starten nieuwe beginnerscursussen in februari op de dinsdag ochtend of dinsdag avond.

Ben je ook geïnteresseerd?, schrijf je dan in.

Inschrijven

  • *De proefles voor dinsdagavond 14 januari 18:30 is vol. Nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst voor de volgende proefles. Deze is gepland woensdagavond 5 februari 2020 18:30 u. **