Tai Chi en de Meridianen - Metaal

Zondag 14 oktober 10.00 -13.00 uur

Kosten € 30

Locatie: ITCCA Haarlem, Hagestraat 10
Door: Marianne Buur & Karen Hemink

Voor: alle leerlingen van ITCCA.
Heb je de eerste workshop gemist kun je je alsnog inschrijven voor nu. Heb je wel meegedaan de eerste keer dan biedt deze workshop herhaling en verdieping.

Tijdens deze workshop gaan we kijken naar het Yin en Yang van de Meridianen en waar die over het lichaam stromen. De -theoretische- basis van Yin en Yang en de 5-elementenleer zal in het kort worden herhaald (geen voorkennis nodig).
Van de 5-elementenleer wordt het Metaal element verder uitgelicht. We zitten begin oktober in de herfst, het seizoen dat bij het Metaal element hoort. Daarbij horen de Long- en Dikke darm-Meridiaan. In de Tai Chi komen deze meridianen o.a. tot uiting in de 'Tijgermond': de positie van je hand.
We zullen deze meridianen in de gezondheidsoefeningen en de Tai Chi vorm nader onderzoeken: waarom is de 'Tijgermond' zo belangrijk?
 We combineren staande Qi Gong met het ervaren van de loop van de Long- en Dikke darm meridianen en zoeken daarmee meer ontspanning in deze oefeningen.
Ervaren staat voorop. Dus testen we bij enkele bewegingen uit de Tai Chi vorm wat er gebeurt als je de beweging maakt, terwijl je je bewust bent van de meridiaan.

De cursus wordt gegeven door Marianne Buur & Karen Hemink. Marianne is Shiatsu therapeut (Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai). Sinds 11 jaar zit ze op Tai Chi, bij de School voor Tai Chi Chuan Haarlem.
 De gezondheidsoefeningen, Qi Gong en de bewegingen uit de Tai Chi -vorm worden samen met Karen uitgevoerd.

Marianne Buur
www.shiatsubuur.com

Inschrijven voor deze workshop

Brokaat en Tao meditatie

Zondag 2 december 10.00 -13.00 uur

Kosten: € 30

Locatie: Flow Plaza, Zaanenstraat 18 te Haarlem
Door: Bart Jacobsz Rosier
Voor: iedereen, ook niet-leden zijn welkom

De Brokaat is een oude, krachtige Qi Gong met 8 verschillende oefeningen. Door de 8 Brokaat oefeningen te trainen worden de meridianen geopend, de interne organen gemasseerd en de pezen en spieren versterkt.

In Tao meditatie trainen we de basis zithouding en hoe meditatie verbonden kan worden met onze tai chi training. Door tao meditatie wordt het beoefenen van de Tai Chi Vorm nog dieper en voller. Beide hebben een zelfde smaak en zijn zeer nauw met elkaar verbonden.

Bart Jacobsz Rosier is leraar bij ITCCA Haarlem.

Inschrijven voor deze workshop

Pushing Hands

Zondag 20-1 en 10-2
11.00 -13.00 uur

Kosten: 30,00 euro voor 2 x 2 uur lessen

Locatie: Flow Plaza

Door: Karen Hemink

Voor: alle leerlingen van de ITCCA

In Pushing Hands leer je om je acties af te stemmen op de beweging van de partner. Door steeds in contact te blijven, kun je aanvoelen wat je partner gaat doen. En daar een passende actie op geven: de Juiste actie.
We werken met luisteren, volgen en kleven. En met de technieken a'n, ch'i, p'eng en lu.

Deze workshop is een goede voorbereiding op de workshop met Martin Klett, in april 2019. Tijdens die workshop gaan we een stapje verder: we oefenen bewegingen uit de vorm binnen de pushing hands. En ervaren zo hoe de energie werkt in de verhouding met de ander.

Inschrijven voor deze lessen