Beginnerscursussen

In 10 lessen maken we kennis met de grondbeginselen van Tai Chi en staande en bewegende chi kung.
We leren het lichaam op een open en ontspannen manier te bewegen. Door dit met aandacht te doen, ontstaat een vloeiende, ontspannen beweging en een heldere geest. Je laat de stress van alledag los en voelt je weer fris.

Elke les bestaat uit 3 onderdelen
Taoïstische gezondheidsoefeningen en taoïstische zelfmassage om het lichaam in beweging te brengen en te ontspannen. Dit zijn bewegende qi gong oefeningen.
Staande Qi Gong (zhan zhuang) en taoïstische meditatie helpen de geest te concentreren.
Tai chi vorm: Stap voor stap leren van de eerste bewegingen. De vorm is een vloeiende stroom van opeenvolgende bewegingen, in een rustig tempo uitgevoerd. Hier komen alle 3 de bronnen van tai chi tot uitdrukking: de ontspannen en open houding, gecoördineerde beweging door meditatieve aandacht en de vechtkunst in de verschillende posities.

Tijdens de beginnerscursus leren we het deel tot en met de beweging 'zweep'. We oefenen dit deel in de 4 windrichtingen. Daardoor kun je al snel de prettige werking ervaren.

Zelf ervaren staat centraal.
Er is veel aandacht voor een correcte lichaamshouding met betrekking tot Tai Chi. Regelmatig testen we posities op stabiliteit en ontspannen staan. Hierdoor ervaar je wat het verschil is tussen staan vanuit kracht en staan vanuit een ontspannen en open houding.

Cursusgeld
De kosten bedragen 150,00 voor 10 lessen. Dat is inclusief het lidmaatschap van de ITCCA. Daarmee kun je lessen volgen in andere steden.
Heb je de proefles bijgewoond en betaald? Dan wordt dat bedrag in mindering gebracht op de deelname van de beginnerscursus. Je betaalt dan 140,50 euro.

mdv_9338tai-chi-ff-3153f701279f0fde3680b035e5971374

Startdata beginnerscursus:

Vrijdag 11 februari van 9.30 -10.45 uur
Dinsdag 15 februari van 20.30-21.45 uur

Inschrijven