Met de huidige versoepelingen mogen we vanaf woensdag 19 mei buiten groepslessen geven, binnen mag dit nog niet.
Zodra we binnen wel groepslessen mogen geven, gaan we op eerst mogelijke donderdag proeflessen om 19u en 20.15u geven. De proefles van 20.15u is al vol. Om 19u is nog plek.
De beginnerscursus start dan een week later van 19u tot 20.15u.
Die begint ook al behoorlijk vol te stromen.
Wees op tijd en meld je vast aan via inschrijven, en we laten je zo spoedig mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

In elk geval zijn tot en met dinsdag 18 mei de wekelijkse Tai Chi lessen èn de oefenlessen op donderdag en zondag alléén online. Vanaf woensdag 19 mei zullen alle lessen bij mooi weer buiten gegeven worden, bij slecht weer alléén online. Twee uur voor aanvang van de les zal de beslissing buiten of online genomen worden.

Kijk op het lesrooster voor de details over de lessen.

Tai Chi Chuan

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en zelfmassage, staande en bewegende meditatie evenals qigong tijdens de lessen een belangrijke rol hebben.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om aan te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

mc-hop-soi-2d381505fa299180313ff386bbfffa69

Cursussen met Mr Chu King-hung

Meester Chu komt -Corona en weder dienende- naar Nederland voor workshops waar je aan deel kunt nemen als je het specifieke level hebt. Lees hier verder

lmdv2900tai-chi-retraite-2018-5949de2d962d55ddfb9f572f14d45a92

CORONA - huisregels

Wil je weten hoe we bij de School voor Tai Chi Chuan - Utrecht omgaan met Corona-maatregelen, lees hier verder...

Zaal huren?

Onze prachtige zaal is ook per dagdeel, dag of weekend te huur. Neem contact op voor voorwaarden, beschikbaarheid en prijzen.
Mail naar utrecht@itcca.nl

Tai Chi pak op maat

Wil je een Tai Chi pak op maat, neem dan eens een kijkje op deze site. De TaiChiShop gebruikt enkel biologisch materiaal. En ze zelf zijn Tai Chi'ers bij de ITCCA - ze weten duidelijk waar ze het over hebben.
Tai Chi Shop