Ben je geïnteresseerd om bij ons Tai Chi Chuan uit te proberen?
De beginnerscursus van die start op donderdag 8 september 19u-20.15u is vol. Je kunt je hier inschrijven voor de wachtlijst voor een beginnerscursus.
Je kunt je hier inschrijven voor de wachtlijst voor een proefles.

Tai Chi Chuan bij ITCCA Utrecht

De originele Yang stijl, zoals deze door de School voor Tai Chi Chuan ITCCA Utrecht in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en zelfmassage, staande en bewegende meditatie evenals qigong tijdens de lessen een belangrijke rol hebben.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om aan te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fightingform, da lu) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

mc-hop-soi-2d381505fa299180313ff386bbfffa69

Cursussen met Mr Chu King-hung

Meester Chu komt regelmatig naar Nederland voor workshops waar je aan deel kunt nemen als je het specifieke level hebt. Lees hier verder

Zaal huren?

Onze prachtige zaal is ook per dagdeel, dag of weekend te huur. Neem contact op voor voorwaarden, beschikbaarheid en prijzen.
Mail naar utrecht@itcca.nl

Tai Chi pak op maat

Wil je een Tai Chi pak op maat, neem dan eens een kijkje op deze site. De TaiChiShop gebruikt enkel biologisch materiaal. En ze zelf zijn Tai Chi'ers bij de ITCCA - ze weten duidelijk waar ze het over hebben.
Tai Chi Shop

tcc-retraite_school_2021-320a58533f4a9802e7aac3e81045899a

Tai Chi Chuan Retraite 2022 - 29 aug tot 2 sept.

We nodigen je uit voor de 4e editie van de Tai Chi Chuan Retraite temidden van de natuur!

Lees verder......
daos-schoen-b4f820f814651516692496fbab421184

DAOS the light walk

In samenwerking met collega's in Mongolië en Portugal heeft onze Tai Chi collega Matthea uit Delft deze mooie "barefoot" Tai Chi Chuan schoenen ontwikkeld. Binnenkort liggen er in Utrecht verschillende maten om te passen. Als leerling van de ITCCA is deze mooie schoen voorlopig met korting te bestellen.

Hier meer info...