Ben je geïnteresseerd om bij ons Tai Chi Chuan uit te proberen?
Je kunt je hier inschrijven voor beginnerscursussen van 10 lessen, die starten in augustus en september.

Wil je het eerst een keer proberen?
Hier kun je je inschrijven voor de proeflessen op de dinsdagen 6 en 13 juni om 20.15u.

Tai Chi Chuan bij ITCCA Utrecht

De originele Yang stijl, zoals deze door de School voor Tai Chi Chuan ITCCA Utrecht in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en zelfmassage, staande en bewegende meditatie evenals qigong tijdens de lessen een belangrijke rol hebben.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om aan te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fightingform, da lu) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

mc-hop-soi-2d381505fa299180313ff386bbfffa69

Cursussen met Mr Chu King-hung

Meester Chu komt regelmatig naar Nederland voor workshops waar je aan deel kunt nemen als je het specifieke level hebt. Lees hier verder

Zaal huren?

Onze prachtige zaal is ook per dagdeel, dag of weekend te huur. Neem contact op voor voorwaarden, beschikbaarheid en prijzen.
Mail naar utrecht@itcca.nl

tcc-retraite_school_2021-320a58533f4a9802e7aac3e81045899a

Tai Chi Chuan Retraite 2023

5 dagen Tai Chi'en in een natuurlijke omgeving met niets dan het geluid van de bijen en vogels. Een Tai Chi reis, waarin je - ongeacht je niveau - verdieping opdoet in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

Lees hier meer
daos-schoen-b4f820f814651516692496fbab421184

DAOS the light walk

In samenwerking met collega's in Mongolië en Portugal heeft onze Tai Chi collega Matthea uit Delft deze mooie "barefoot" Tai Chi Chuan schoenen ontwikkeld. Ze zijn in de school in alle maten aanwezig om te passen. Als leerling van de ITCCA is deze mooie schoen voorlopig met korting te bestellen.

Hier meer info...