Alle reguliere (oefen)lessen zijn weer in de zaal.
Check nog een keer corona-huisregels!!

Er is een proefles op donderdag 16 september om 20.15u.
De beginnerscursus start op donderdag 23 september 20.15u.
Er zijn nog een paar plekjes. Vis niet achter het net en meld je aan via inschrijven.

Vakantieperiode 2021:
De reguliere lessen vervallen in de periode 26/7 - 22/8. In die periode worden de oefenlessen op donderdag en zondag wel gegeven.

Kijk op het lesrooster voor de details.

Tai Chi Chuan

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en zelfmassage, staande en bewegende meditatie evenals qigong tijdens de lessen een belangrijke rol hebben.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om aan te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

mc-hop-soi-2d381505fa299180313ff386bbfffa69

Cursussen met Mr Chu King-hung

Meester Chu komt -Corona en weder dienende- in 2022 naar Nederland voor workshops waar je aan deel kunt nemen als je het specifieke level hebt. Lees hier verder

lmdv2900tai-chi-retraite-2018-5949de2d962d55ddfb9f572f14d45a92

Tai Chi Chuan Retraite

Maandag 6 tot vrijdag 10 september.
4 dagen Tai Chi, Qi Gong en meer in een natuurpark omgeven door lage heuvels en weilanden.

meer info

CORONA - huisregels

Wil je weten hoe we bij de School voor Tai Chi Chuan - Utrecht omgaan met Corona-maatregelen, lees hier verder...

Zaal huren?

Onze prachtige zaal is ook per dagdeel, dag of weekend te huur. Neem contact op voor voorwaarden, beschikbaarheid en prijzen.
Mail naar utrecht@itcca.nl

Tai Chi pak op maat

Wil je een Tai Chi pak op maat, neem dan eens een kijkje op deze site. De TaiChiShop gebruikt enkel biologisch materiaal. En ze zelf zijn Tai Chi'ers bij de ITCCA - ze weten duidelijk waar ze het over hebben.
Tai Chi Shop