Meester Chu King-hung

Levende traditie

Meester Chu King-hung is een leraar met een missie: het lesgeven van de innerlijke principes van Tai Chi Chuan in Europa. Als laatste van drie meesterleerlingen van Grootmeester Yang Shou-chung voelt hij een bijzondere verplichting om de diepe kennis van de Yang familie levend te houden. Een groot deel van zijn leven heeft hij daarom toegewijd aan het leiden en uitbreiden van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA).

Volgende cursussen met meester Chu

nog niet bekend

De weg van Tai Chi Chuan

Meester Chu heeft een bijzonder vermogen om de culturele kloof tussen China en Europa te overbruggen en wil zijn diepe kennis over Tai Chi Chuan met de mensen in het Westen delen.
Hij heeft de rijke kennis van de Yang familie gestructureerd en onderwijst het in opbouwende stappen, de zes innerlijke principes. Op deze manier is een weg van Tai Chi Chuan ontstaan, die ook voor de hedendaagse beoefenaar gangbaar is.

master_chu-6dd816fee35b440cf599ffd256125e8f

De meester

Als hoofdinstructeur bepaalt meester Chu de leerlijn van de ITCCA. Alle leraren doorlopen dit curriculum door jaarlijks privelessen bij hem te nemen. Alleen daardoor verkrijgen de leraren zijn toestemming om les te geven.

Over de jaren heen wordt zo het lesmateriaal zoals de Tai Chi-vorm, de zes innerlijke principes, het testen van de qi verdiept en een persoonlijke relatie tussen Meester Chu en de leerling opgebouwd.

Meester Chu wordt door de grotere ITCCA scholen in Europa jaarlijks uitgenodigd om meerdaagse workshops in hun eigen stad of in een vakantieoord te geven. Deze cursussen zijn een bron van inspiratie en vormen voor de leerlingen een unieke gelegenheid om direct door de meester onderwezen te worden.