Beginnerscursus

In een reeks van 10 wekelijkse lessen maken we kennis met Tai Chi en zowel staande als bewegende Qigong. We ontwikkelen een bewustzijn van het lichaam en leren om op een open en ontspannen manier te bewegen. Met zorgvuldige aandacht ontstaat een natuurlijke, ontspannen beweging en een heldere geest, waardoor dagelijkse stress losgelaten kan worden.

Elke les duurt 60 minuten en omvat:

Taoïstische meditatie: Gericht op de ademhaling om deze vrij en ruim te maken, waardoor een groter bewustzijn van gedachten en lichaamshouding ontstaat.

Taoïstische zelfmassage: Door gebruik te maken van onze innerlijke energie versterken en verjongen we de zintuigen en de innerlijke organen.

Qi-gong: De nadruk ligt op ontspanning en het losmaken van lichaamsdelen om flexibiliteit te bevorderen, terwijl de Chi-stroom wordt versterkt en opgeslagen.

Tai Chi Chuan-vorm: Stap voor stap leren we de eerste bewegingen van de vorm, een vloeiende opeenvolging van bewegingen in een rustig tempo. Hier worden de drie essenties van Tai Chi tot uitdrukking gebracht: een ontspannen en open houding, gecoördineerde beweging door meditatieve aandacht en de vechtkunst in verschillende posities.

Er wordt veel aandacht besteed aan een correcte lichaamshouding. We testen regelmatig posities op stabiliteit en ontspanning, zodat deelnemers het verschil kunnen ervaren tussen staan vanuit kracht en staan vanuit een ontspannen en open houding.

Interesse om eerst een gratis proefles bij te wonen? Meld je aan via inschrijven

De school biedt wekelijkse lessen waarin we de Tai Chi-vorm verder leren. Deze gevorderden cursus sluit naadloos aan op de beginnerscursus.